Målsägandebiträde

Om du har blivit utsatt för ett brott mot dig som person har du många gånger möjlighet att få hjälp av ett målsägandebiträde som biträder sig under processen. Är du anhörig till någon som bragts om livet har du också möjlighet att få hjälp av ett målsägandebiträde. Ett målsägandebiträde förordnas av domstol och ersättningen till målsägandebiträdet utges av staten.

Ett målsägandebiträde hjälper dig att ta tillvara dina intressen och fungerar som ett stöd för dig, från de inledande polisförhören, under förundersökningen och kommande rättegång. Målsägandebiträdet kan också hjälpa dig att undersöka om det finns någon ytterligare bevisning som kan åberopas och i så fall komplettera den bevisning som åklagaren har åberopat.

Förutom detta hjälper även målsägandebiträdet till att upprätta skadeståndsanspråk i de fall det är brukligt och fungerar allmänt som ett stöd för målsäganden.

Vi på Juristpunkten kan hjälpa dig med ett målsägandebiträde. Vi är specialiserade på den här typen av frågor och har flerårig erfarenhet av processföring i domstol.

Låt oss ringa upp dig…

Jag har tagit del av villkoren och informationen nedan

När du kontaktar oss på Juristpunkten genom att klicka på ”Skicka”, ger du ditt samtycke till att vi lagrar dina uppgifter. Du har rätt att begära att uppgifterna om dig raderas, kompletteras eller rättas. Se vår integritetspolicy för information om personuppgiftsbehandling.